Teyrrasfolk
We sluiten deze Corona editie van Teyrrasfolk af met een muzikale wandeling. Onze lokale natuurvereniging De Raaklijn begeleidt ons door Belsele, met de nodige informatie over ons dorp, naar drie locaties waar drie merkwaardige Vlaamse folkies zichzelf voorstellen met een nieuw project.

De afgelopen maanden heeft iedereen de parken en natuurreservaten in hun buurt (her)ontdekt. De kortfilm die Aurélie Dorzée & Tom Theuns gemaakt hebben en dezelfde naam heeft gekregen als hun recentste album met Michel Massot, "Elixir", ademt ook die sfeer uit. Ze kwamen dan ook op het idee om op die mooie buitenplaatsen kleine concertjes te spelen voor een klein publiek. Een idee dat we vanzelfsprekend zien zitten!

Violist Wouter Vandenabeele en pianist Thomas Noël ontmoeten elkaar voor het eerst in de donkere jaren ‘90 als leden van een underground folkgroepje waarmee ze een tijdlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maken. Hun muzikale wegen splitsen maar in 2014 komen ze elkaar opnieuw tegen. De honger om samen te werken is groot en ze duiken van het ene project in het andere. Ze werken o.a. samen met de Turkse zangeres Özge Öz Erdoğan in het kader van het Yolda project van De Centrale en de Handelsbeurs (Istanbul Ekspres 2014), in Ramallah spelen ze samen met Palestijnse muzikanten (The City’s Song) en ze toeren met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Bij dit laatste wapenfeit trekken ze de Wase gitarist Jeroen Knapen aan boord. The Chai Connection is geboren. Op het menu staan sentimentele walsjes, bluesy grooves, oriëntaalse wijsjes én Sefardische muziek.

Wim Claeys (°1972) is Gentenaar, cabaretier, muzikanten en folkzanger. Zijn liefde voor muziek en Gent zit er al van jongs af in. Hij groeide op in een familie waar dialect spreken als een erezaak werd beschouwd en luisterde al vroeg naar de platen van Romain De Coninck en Walter De Buck.
Ambrozijn, Göze, boombal, Tref... Het zijn legendarische namen die het curriculum van Wim sieren. Bij het begin van de Corona crisis speelde hij iedere avond een internetconcert... Een huzarenstukje dat vooral toonde hoe rampzalig de situatie was voor de zelfstandige muzikant. Hij vertelt en speelt (zijn laatste roeping als acteur/cabaratier mogen we niet vergeten vermelden).

Onze deuren openen vanaf 14u30 en sluiten om 21u.
Dit evenement gaat door in de buitenlucht. Breng warme kledij mee en eventueel een paraplu.

Uit respect voor andere bezoekers en onze vrijwilligers: draag jouw mondmasker bij het binnen en buiten gaan, om je naar het sanitair te begeven, ...

Wij werken met reservaties. Voor Teyrrasfolk wil dat zeggen dat je je ook lid moet maken, als je dat nog niet bent. Dat kan perfect via onze
website.
De mogelijkheid om online te reserveren wordt afgesloten op de dag van de wandeling om 13u30.
Nogmaals: het is aangewezen om alle formaliteiten (lidkaart, ticket) op voorhand in orde te brengen via onze website.
Als je pas een lidkaart hebt gekocht en nog geen lidkaartnummer hebt, sturen we dit naar je toe via email. Dit gaat niet automatisch, dus geduld is de boodschap. Je kan ook een mail sturen naar leden@tey.be

We garanderen onze muzikanten, vrijwilligers en bezoekers een veilige beleving, en vragen aan jou als bezoeker de huidige geldende maatregelen te respecteren. Volg ons circulatieplan, hou voldoende afstand van elkaar, reinig regelmatig op een correcte manier jouw handen, en hou het veilig. Volg a.u.b. de raadgevingen van onze stewards op.

Mensen die ziek zijn, in de zeven dagen voorafgaand dit evenement symptomen vertoonden, of ziek waren: wees verstandig en blijf thuis. En alvast beterschap.