About Towers
WÖR pompt nieuwe energie in 18e eeuwse melodieën van bij ons, met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk gitaar en baritonsax. Ongeveer 300 jaar geleden schreven enkele muzikanten uit Antwerpen, Brussel, Leuven en omstreken hun favoriete muziek neer. Het papier vergeelde en de verzamelingen belandden in stoffige archieven. Die tijd is voorbij!

De vijf muzikanten van WÖR leggen opnieuw pit en dynamiek in deze melodieën. Een stuwende baritonsaxofoon (Fabio Di Meo), een stevige gitaar (Jonas Scheys), riffs op accordeon (Bert Ruymbeek), scheurende viool (Jeroen Goegebuer) en melodieuze doedelzakken (Pieterjan Van Kerckhoven) kleuren de originele melodie.
En zo zet WÖR een krachtig geluid neer!

WÖR bracht vorig jaar hun tweede cd uit, "About Towers". Het schijfje staat vol eigenzinnige interpretaties van melodieën uit beiaardmanuscripten. Ze komen de cd bij ons voorstellen mét een mobiele beiaard, bespeeld door Liesbeth Janssens (o.a. kathedraal Antwerpen)!


Je kan het concert volgen via Facebook of YouTube en leer er alles over wat je nog niet wist, niet durfde vragen en altijd al wou weten...