Teyrrasfolk  |  Openlucht  |  Dubbelconcert

Het Quetzal Duo ontstond na een toevallige, maar veelbetekenende muzikale ontmoeting tussen de Mexicaanse zangeres Sofía Díaz Polo en Belgische gitarist Jasper De Kind, aan de voet van de kathedraal van San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mexico) in de zomer van 2017.

Vanuit het idee om te werken aan een Mexicaans repertoire focusten ze tot nu toe vooral op de Son Istmeño. Van de meest populaire en gekende liederen zoals La Llorona, La Sandunga en La Bruja, tot stukken in het Zapoteeks en minder bekend repertoire. Af en toe brengt het duo ook Mexicaanse stukken uit andere regio’s en periodes, die zowel bij hen als bij hun muzikale ideeën aansluiten. Het Quetzal Duo beperkt zich dan ook niet tot een enkel genre en blijft nieuwe muziek, emoties en ideeën verkennen via andere stijlen en vormen.


Neomaan ontstond toen Kevin Van Staeyen, die eerder al naam maakte als NeoN3rd, Philip Masure, Stoffel  Verpackt en Paul  Zegers de handen en stemmen in elkaar slaan met Soetkin Collier. Dit uiterst getalenteerde gezelschap staat garant voor lyrische muziek over verschillende thema’s in verschillende genres van Latin over funk tot kleinkunst.

Verwacht je aan Nederlandstalige muziek met een twist, kwinkslag of knipoog. De teksten zijn zo uit het leven van de Neomanen gegrepen, persoonlijk, maar herkenbaar voor iedereen. Het resultaat is muziek over de liefde, de ontgoochelingen des levens, over de absurditeit van elke dag en het wel en wee van de mens.

Muziek die een glimlach op het gezicht tovert!


Met steun van de culturele activiteitenpremie van de Stad Sint-Niklaas.

Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.