Theater Tieret

i.s.m. het CC van Sint-Niklaas
Op hoop van leven’ is het verhaal van een oude ballonvaarder die zich klaarmaakt voor zijn allerlaatste vlucht. Nog één laatste keer met zijn hoofd in de wolken, naar zijn overleden vrouw, de liefde van z’n leven. Zijn zoon probeert hem met beide voeten op de grond te houden, tegen beter weten in.


 “Ik heb vannacht gedroomd, met mijn ogen wijdopen. ‘K was gaan vliegen en iedereen was mee. Iedereen in dat klein mandje, wat een feest. Muziek en drank … en natuurlijk heel veel dansen. Want op een feest moét er gedanst worden, alsof uw leven ervan afhangt.”


Op de vurige tonen van Nina Simone dansen een rasverteller, een poppenspeler en een luchtballon een wonderlijk ballet onder de blote sterrenhemel. Omdat er nu meer dan ooit nood is aan warmte en hoop in koude, bange dagen.


spel: Hans Van Cauwenberghe & Joost Van den Branden
scenario/tekst: Joost Van den Branden
poppen: Patrick Maillard
techniek: Steven Bosmans
met steun van de Stad Sint-Niklaas en i.s.m. cultuurcentrum Sint-Niklaas