Concert

Rowan en Anna Rheingans groeiden op in het Engelse Peak District, omgeven door traditionele muziek. Als je moeder een muzikante is, en je vader een vioolbouwer, kan het bijna niet anders dan dat de zussen op vroege leeftijd een viool oppikten en begonnen te spelen, onder luid en aanmoedigend gejuich van hun ouders. Na de violen kwamen hun stemmen en andere instrumenten aan bod.

Rowan is voor de folkliefhebber misschien geen onbekende: ze is alvast goed ingeburgerd in de Engelse folkscene en deel van het met een BBC Folk Award genomineerd trio Lady Maisery. Anna leeft en werkt als vioolspeler in Toulouse en is een expert in folkmuziek uit het zuiden van Frankrijk, waarin ze een eersteklas diploma heeft behaald. Beide zussen hebben ook een aanzienlijke tijd in Zweden en Noorwegen de lokale vioolmuziek bestudeerd, waardoor ze kunnen putten uit zowel de Noord- als Zuid-Europese viooltraditie.

De Rheingans Sisters maken gedurfde, speelse en vernieuwende hedendaagse muziek die verankerd is in folktradities zonder daaraan gebonden te zijn. Met de debuutplaat "Glad Gold Hearts" (2013) wonnen ze de harten van pers en publiek, twee jaar later gebeurde hetzelfde met opvolger "Already Home", en sinds vorig jaar ligt "Receiver" in de winkels.
Een heerlijke ontdekking, zowel voor liefhebbers van authentieke of hedendaagse folk als voor wie van eigenzinnige, door zin voor ambacht gekenmerkte muzikaliteit houdt.

Moest dat nog niet het geval zijn: ze zijn klaar om ook jouw hart te veroveren!

In fijne samenwerking met Merode kerkconcerten en muziekcentrum Dranouter


Dit concert gaat door volgens de geldende coronamaatregelen.