Dubbelconcert

Geronimo is het soloproject van muzikant en producer Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar, Hot Griselda, Spilar). Jeroen staat garant voor de energieke drive bij de bands waarin hij speelt. Ook als producer en studio-ingenieur wordt hij vaak geëngageerd omdat hij samen met de artiesten op zoek gaat naar nieuwe en frisse manieren om folkmuziek in een album te gieten en aan een publiek voor te stellen. Als Geronimo kan hij meer dan ooit experimenteren met het vermengen van genres, stijlen en invloeden.

De singles 'Run high' en ‘The rundown’ stralen een positieve energie uit en verwijzen naar de passie en begeestering waarmee hij zijn ding doet. Eén van die dingen is hardlopen… Maar boven alles staat de muziek van Geronimo voor opzwepende, meeslepende en begeesterende klanken. Wie Geronimo aan het werk hoort kan een glimlach niet onderdrukken, de voeten niet stilhouden en tikt ritmisch mee op het tempo van de muziek.

 

Hartwin Dhoore kent u onder ander van Trio Dhoore en Estbel waarmee hij de voorbije jaren doorheen Europa, Canada en de VS toerde. De accordeonist en componist beschikt over een eigengereide stijl die een mengelmoes van Europese traditionele muziek is die hij distilleert in unieke composities.

Hij liet in 2020 zijn eerste solo-cd “Waterman” op het publiek los. Een album met vloeiende en aansprekende melodieën die hij ingetogen maar expressievol speelt. Het resultaat is verfijnd, eerlijk en intimistisch. Je voelt erin hoe Hartwin en zijn instrument, de diatonische accordeon, versmelten met elkaar. Een muzikale set die meer dan het ontdekken waard is.

 

Twee rasmuzikanten met het hart op de juiste plaats die een gevoelige snaar kunnen raken maar je ook naar de dansvloer trekken!