Hommelweekend

Concert
Na 25 jaar bouwt Michel Terlinck met zijn tweede album Analogia de concertante rol voor de hommel verder uit. Hij haalt de hommel uit de louter volks- of folkmuziek zonder haar muzikale wortels te loochenen. De keuze van nummers met hun verschillend karakter draagt hiertoe bij. Bij de uitvoering van de composities besteedt hij daarom veel aandacht aan dynamiek, klankkleuren en accenten. Dankzij zijn zelfgebouwde hommels - hij bespeelt er tijdens het concert vier in verschillende stemmingen en klankkleuren - lukt dit wonderwel. Michel stelt een mooie bloemlezing voor uit de afgelopen 25 jaar, eigen composities en andere muziek die hem geïnspireerd heeft. Solo hommel wisselt af met samenspel. Dankzij de muzikanten die meegewerkt hebben, opent dit een boeiende wereld vol afwisseling. Met Guido De Meester (Ashels, ...) ontstaat een sprankelend samenspel in de hommelduetten. Cumali Bulduk op bağlama en Johan De Baedts op percussie geven de Turkse muziek zijn betoverende, oosterse klank. Het samenspel met celliste Ann Van Hecke (Duo Deseo, Kreato, Aurora Borealis, ...) voegt een verheven dynamiek toe aan de muziek. Thomas Hoste (Hidrae, Threo, mOthA, ...) geeft met zijn altdraailier een enorme boost aan de uitvoering. Alle muzikanten werken in het muziekonderwijs en Guido De Meester was levenslang “meester”, zo heeft iedereen veel verbinding met elkaar en met de folk: analogie - overeenkomst -  overeenstemming!