Concert
Shantalla bestaat uit vier Ierse muzikanten en de Schotse Helen Flaherty die allen hun uitvalsbasis in België hebben. Deze band wordt door The Irish Voice (USA) omschreven als “the top traditional voice on the Continent” en stelt hun recentste album From the East unto the West voor. Hun vierde cd kwam uit in de zomer van 2019 en bevat traditionele en hedendaagse songs en tunes uit Ierland, Schotland en andere Europese landen. Met composities van bandleden Gerry Murray en Michael Horgan, naast origineel materiaal van Maurice McGrath, Brian McNeill, Michael McGoldrick, Lorcan Fahy, Charlie Lennon en Joe Liddy. De band debuteerde in 1999 met 'Shantalla' dat meteen lovend ontvangen werd. Ondertussen evolueerde de band en groeide met zijn tijd mee. Hun laatste album is hiervan de culminatie. De muziek is afkomstig uit vele bronnen en rijke tradities verbonden aan Ierland en Schotland uiteraard, maar ook de VS, Canada en Bretagne. Live is de groep gekend om haar energiek en gepassioneerde stijl, aangevuld met gevoel voor humor en sterke interactie met het publiek. De unieke stem en charme van Helen Flaherty, de stuwende ritmes van Simon Donnelly en Joe Hennon, en de multi-instrumentalisten Michael Horgan, Gerry Murray en Kieran Fahy maken Shantalla uniek in de wereld van Keltische muziek. Geen enkele andere band combineert momenteel uilleann pipes, accordeon, viool, fluiten en fluiten zoals Shantalla dat kan.

Voor wie zin heeft in een overrompelend namiddagje muziek!

Simon Donnelly (Guitars, Bouzouki, Vocals)
Kieran Fahy (Fiddle, Viola)
Helen Flaherty (Vocals, Bodhran)
Joe Hennon (Guitars, Vocals)
Michael Horgan (Uilleann Pipes, Flute, Whistles)
Gerry Murray (Accordion, Whistles, Bouzouki, Piano)

Shantalla are some of the finest musicians in the traditional folk scene  -- Folkworld