Het diatonisch accordeon herbergt een wereld van kleuren en landschappen. De nieuwste generatie folkies exploreert er duchtig op los. Het duo dat deze avond concerteert is reeds lang bevriend maar kwam pas in 2019 tot een gezamenlijk artistiek project. Beide namen klinken dan ook als klokken in de folkwereld.

Uit eigen land is er Anne Niepold. Zij ontdekte op dertienjarige leeftijd de accordeon en nam deel aan workshops bij onder meer Bruno le Tron, Didier Laloy, Norbert Pignol, Stéphane Milleret en Philippe Thuriot. Doorheen de jaren ruilde Niepold de traditionele muziek in voor de improvisatiemuziek en jazz, die aan de basis lagen van haar studiekeuze. Ze studeerde compositie en jazz arrangement aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Kris Defoort.
Gedurende haar studentencarrière maakte Niepold deel uit van verscheidene ensembles die in binnen- en buitenland werden geprogrammeerd zoals Olla Vogala, Chansons sans Paroles, La Roza Enflorese, enz. Gebrand met het verlangen om eigen muziek te maken, startte Anne Niepold snel haar individuele projecten op en raakte ook bekend bij prestigieuze theatergezelschappen zoals Muziektheater Transparant (Orlando) en Graindelavoix (Muntagna Nera).

De uit Engeland afkomstige Andy Cutting is op zijn beurt een uitzonderlijk genie op de diatonische accordeon. Hij speelde samen met Martin Simpson, Blowzabella, Chris Wood, June Tabor, Kate Rusby,… en nam zelfs ooit een plaat op met Sting. Hem zien en horen spelen is steeds opnieuw een revelatie. Zowel een fantastisch begeleider, harmonisch, ritmisch en melodisch, als een sublieme solist die je emotioneel op sleeptouw neemt.

Met hun heel diverse achtergrond beloven deze knoppentovenaars een avond vol inspirerende en heldere lamellenklanken.