Dubbelconcert

Jenny Sturgeon, Ewan MacPherson en Lauren MacColl vormen samen Salt House.

Sinds hun debuutalbum uit 2013 ‘Lay Your Dark Low’ staat de Schotse groep stevig op de muziekkaart. Het tweede album van dit Schotse trio kreeg als titel ‘Undersong’ en vormde meteen de bevestiging en werd dan ook alom geprezen om de frisse wind die zij in het traditionele repertoire brengen.

Hun recentste lanspeelplaat ‘Huam’ (Schots voor de roep van de uil) onderstreept deze reputatie andermaal: een band die als geen ander oud en nieuw met elkaar weet te verweven. Salt House brengt nieuwe nummers die klinken alsof ze er al altijd waren. Eeuwenoude ballades worden tot leven gewekt. Poëtische teksten worden op muziek geënt. Liederen over bijzondere plaatsen, weidse landschappen, lieflijke taferelen en menselijke eigenaardigheden beroeren de luisteraar.
Muziek die ontstaat door de magie tussen 3 van Schotlands meest getalenteerde artiesten:

Ewan MacPherson - zang, gitaar
Jenny Sturgeon - zang, harmonium, gitaar
Lauren MacColl – zang, viool, altviool

www.salthousemusic.com


Toon Van Mierlo en Maarten Decombel zijn vaste waarden uit het folklandschap die elkaar vonden in dit duo-project met "Marafiki" als schitterend resultaat. Het album is een ode aan de vriendschap geworden, een muzikaal eilandje waarop het heerlijk toeven is.


Maarten Decombel begon zijn muzikale reis op zijn negende, en ontdekte al snel de folkgitaar waarna hij aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar bij Yves Storms en jazzgitaar studeert. Hij tovert een unieke combinatie van pompende energie en zachte lyriek uit zijn instrument. U kunt hem aan het werk zien als snarenman bij Snaarmaarwaar, MANdolinMAN en Naragonia Quartet. Momenteel speelt hij ook nog met  Gilles Chabenat & Tondo (F), Jim Boyes (UK) en Ialma (GAL).


Voor Toon Van Mierlo begon het allemaal aan de academie van Turnhout waar hij hobo leerde spelen. Tijdens een verblijf in Ierland ontdekt hij er de uilleann pipes en kort daarna verdiept hij zich in de Franse doedelzakken, het diatonisch accordeon, fluiten, klarinet en sopraansaxofoon. In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep Fluxus.  Daarna komt alles in een stroomversnelling en zien Naragonia, Hot Griselda en Novar het levenslicht. Daarnaast is hij een veelgevraagd muzikant in tal van formaties. (Göze XL, Floes, Amorroma, Embrun…).

Twee maten op een podium die dat maar wàt graag delen met het publiek!

In fijne samenwerking met Merode kerkconcerten en muziekcentrum Dranouter