Salt House

Concert

Jenny Sturgeon, Ewan MacPherson en Lauren MacColl vormen samen Salt House.

Sinds hun debuutalbum uit 2013 ‘Lay Your Dark Low’ staat de Schotse groep stevig op de muziekkaart. Het tweede album van dit Schotse trio kreeg als titel ‘Undersong’ en vormde meteen de bevestiging en werd dan ook alom geprezen om de frisse wind die zij in het traditionele repertoire brengen.

Hun recentste lanspeelplaat ‘Huam’ (Schots voor de roep van de uil) onderstreept deze reputatie andermaal: een band die als geen ander oud en nieuw met elkaar weet te verweven. Salt House brengt nieuwe nummers die klinken alsof ze er al altijd waren. Eeuwenoude ballades worden tot leven gewekt. Poëtische teksten worden op muziek geënt. Liederen over bijzondere plaatsen, weidse landschappen, lieflijke taferelen en menselijke eigenaardigheden beroeren de luisteraar.
Muziek die ontstaat door de magie tussen 3 van Schotlands meest getalenteerde artiesten:

Ewan MacPherson - zang, gitaar
Jenny Sturgeon - zang, harmonium, gitaar
Lauren MacColl – zang, viool, altviool

www.salthousemusic.com

In fijne samenwerking met Merode kerkconcerten en muziekcentrum Dranouter