Jonas Olsson Tributeband

Concert

Jonas Olsson (1965-2010) was een Zweedse folkmuzikant uit Hälsingland. Hij was violist, gitarist en componist en een zeer invloedrijk figuur in de Zweedse folk. In de jaren ’90 richtte hij op eigen houtje een folkschool op waar heel wat muzikanten les volgden die later hun eigen weg in de muziek hebben gevonden. Als gedreven dirigent en arrangeur nam hij verschillende platen op met jeugdorkesten die hij had opgericht, en hij was ook artistic leader van Ethno, een internationaal folkkamp voor jonge muzikanten.

Wim Claeys leerde Jonas kennen op Ethno, deed ingangsproef voor de folkschool en studeerde een jaar Zweedse traditionele muziek bij Jonas. De twee werden goede vrienden en zagen elkaar nadien jaarlijks terug om samen te spelen. Tot in 2010 het noodlot toesloeg en Jonas plots, tijdens het componeren, overleed ten gevolge van een hartaderbreuk. Amper 45 jaar was hij, de charismatische muzikant die een hele generatie jongeren beïnvloedde en muzikaal richting gaf.

Wim besloot om enkele van Jonas' beste vrienden bijeen te brengen om zijn prachtige muziek voor het voetlicht te brengen en hun herinneringen aan deze fantastische mens met het publiek te delen.

Na het luistergedeelte van de Jonas Olsson Tributeband volgt een Zweedse jam tot in de vroege akoestische uurtjes...

OPGELET: startuur is wél degelijk 20:00 uur

't Is jaarmarkt in Belsele, we doen onze deur al open om 11 uur.
's Middags voorzien we broodjes en soep en vanaf 17 uur Chili Con of Sin Carne.
Om 16 uur speelt Anna Tam fijne folk, meer info.