Duo Clercx, Balbuzar en H.A.R.A.L.D

Baleynbal  |  Nieuwjaarsheyppening

Vroeger was dit dé traditionele avond om jouw lidkaart (seizoen 2022-2023) van Muziekclub 't Ey te hernieuwen of voor de eerste keer aan te schaffen.
Nu is het een gratis folkfeest voor al wie onze geëerde lidkaart in zijn bezit heeft. Jawel, beste lidkaarthouders, op vertoon van, kan je gratis deelnemen. Oei, en niet-leden dan? Die betalen inderdaad het bedrag van een lidkaart... We vallen door de mand met deze marketing truk, dat is waar.
Je kan dus maar beter een lidkaart kopen, want...
ze geeft meteen toegang tot een feestelijke avond vol fijne muziek, een gratis drankje van huisbrouwerij Boelens, een gezellige bende toffe mensen en de onvolprezen State Of The Eynion (de beruchte folktoespraak van de coördinator).

Dit keer is het een nieuwjaarsheyppeningbaleynbal:
iedereen is weylkom om het nieuwe jaar in te dansen! Gewoon komen luisteren kan natuurlijk ook. Verrassingen zijn niet uitgesloten...

Op het programma:

 • 20u30: Duo Clercx
  Met hun enthousiasme en rijke achtergrond aan diverse folkstijlen zetten ze je direct aan tot dansen!
  In de zomer van 2022 richtten de broers Hendrik en Gert-Jan de balgroep Duo Clercx op. Met een arsenaal aan instrumenten spelen ze met een zelfgeschreven repertoire ten dans. Naast muzikanten zijn ze zelf ook dansers. Ze weten dus perfect wat dansers nodig hebben. Ze brengen uiterst dansbare folk met sensuele mazurka's, spicy tovercirkels, stevige bourrées...
  • Hendrik Clercx: diatonische accordeon en viool
  • Gert-Jan Clercx: viool en tin whistles

 • 22u00: Balbuzar 
  Deze uitstekende Waalse balgroep is een waar feest voor de dansers en tevens een streling voor het oor voor de luisteraars!
  Balbuzar ontstond in 2009, opgericht door drie muzikanten van de groep "Bal en Scène" (Simon Gielen, Fredo Zupi en Renaud Baivier), die enkele maanden eerder gestopt was. Ze speelden toen enkel traditionele melodieën. In 2015 werd Simon Gielen vervangen door Jonathan De Neck.
  Na verloop van tijd groeide het repertoire en nu bevat het alleen originele composities van de groepsleden die ze met verrassende arrangementen, melodische nuances en betoverende ritmes uitwerkten tot echte pareltjes.
  https://www.balbuzar.be/
  • Jonathan De Neck: diatonische accordeon
  • Fredo Zupi: viool
  • Renaud Baivier: percussie

 • 23u30: H.A.R.A.L.D
  Melodische techno door de Jimi Hendrix van de draailier.
  Harald Bauweraerts groeide op in een muzikale familie waar hij de muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Hij is o.a. bekend van bij Embrun, Belgian Plastiks, Beatball, Orgamusa, Toasaves, ...
  Onder de naam H.A.R.A.L.D. tast hij de grenzen van traditionele muziek af en combineert deze met elektronica. Met zijn elektroakoestische draailier, computer en elektronica brengt hij een unieke live-set die je niet snel zal vergeten.
  Hij brengt bassist Tomas de Smet mee, die reeds vele muzikale watertjes heeft doorzwommen. Bekend van o.a. King Dalton, Think of One, Zita Swoon, Lais, Broken Circle Bluegrass Band, Rumbaristas, Orgamusa, ...
  https://www.facebook.com/harald.bauweraerts