Concert

In 2016 ontmoetten Olivier en Quentin elkaar in de opnamestudio waar ze samen met Manu Katché en Richard Bona voor de opnames van de cd Catharsis van Ivan Paduart. Het stond toen al in de sterren: hier groeit iets mooi.

Quentin is een monument in de jazzwereld, al kennen we hem ook van fantastische uitstappen in akoestische en folkmuziek zoals met Ialma en accordeonist Didier Laloy. Hij componeert, maakt producties maar vooral, weet als geen ander de nylonsnaren te voorzien van perfectie en emotie. Internationaal op live podia of in de studio heeft hij samengewerkt met Toots Thielemans, Manu Katché, Bijan Chemirani, Nicolas Fiszman, Mahsa Vahdat, Richard Bona, Bert Joris en vele anderen. In 2022 ontving Quentin Dujardin de Best Composer Award op het Toronto Independent Film Festival voor zijn muziek voor de film Paradisiac.

Olivier weet met z'n mondharmonica op een lyrische manier het gitaarspel van Quentin aan te vullen. Tot op vandaag maakte hij 11 cd's die bulken van lyrische melodieën, inventieve harmonieën en ongewone ritmes. Hij creëert een poëtische wereld die genres overschrijdt. We overdrijven niet met te zeggen dat hij tot de beste chromatische harmonicaspelers in de wereld behoort.

Dit concert organiseren we samen met De Casino-Concertzaal, maar wel in onze Muziekclub.

'Quentin est pour moi une révélation musicale.' - Toots Thielemans

' …Toots Thielemans a donné naissance à des fils musicaux comme Olivier Ker Ourio qui continuent d’honorer avec émotion « l’orgue à bouche » dans son sillage heureux.' - Télérama (FR)

muzikanten:

  • Olivier Ker Ourio: chromatische mondharmonica's
  • Quentin Dujardin: klassieke gitaar & loopstation

www.quentindujardin.com
www.kerourio.com