Waals en Vlaams a capella

Dubbelconcert

Het moeten niet altijd instrumenten zijn.
Met dit dubbelconcert serveren we u twee feyne vocale verrassingen. 

La Crapaude is een Waals a capella duo rond zangeressen Caroline Durieux en Pascale Sepulchre met gast Lydie Thonnard op lichaamspercussie.

Ze doen een onvergelijkbare zangtraditie herleven die in slechts twee generaties bijna vergeten was. Het Waals maakt deel uit van de zogenoemde oïl-talen (een taalsubgroep waartoe ook het Frans behoort), maar is eigenlijk geen variant van het Frans.
De zangeressen treden in de muzikale voetsporen van hun voorouders en laten de verhalen en landschappen van Wallonië herleven in hun liederen.

La Crapaude verrast door de originaliteit van haar repertoire en geeft een nieuwe adem aan deze weinig bekende vocale traditie. Met kleurrijke en ritmische arrangementen brengen ze gezongen erfgoed terug tot leven.

Wallon n'èst nin mwért - Waals is niet dood

https://www.lacrapaude.be

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hella is een vierstemmig a capella folk ensemble rond zangeressen Eline De Coninck, Kalinka Verschraegen, Lotte Pauwels en Ahanna Verschraegen.
Ze brengen Nederlandstalige composities en arrangementen van traditionele melodieën. Hella zoekt naar een unieke homogene samenklank en laat zich hierbij inspireren door meerstemmige muziek uit zowel de klassieke als de Scandinavische wereld.

Laat je betoveren door vier vrouwenstemmen die je meenemen naar heldere, warme en kleurrijke harmonieën.

“Heerlijke samenzang die zelfs in een intieme setting moeiteloos een uur kan boeien.” - Cultuur Gent

https://hellamusic.be