Dubbelconcert

Voor dit dubbelconcert gaan we voor contrasten: een soloartiest en een kwartet. Andries komt van achter den hoek, het Erwan Menguy Quartet komt uit Bretagne, hun muziek is heel verschillend, maar allemaal zijn het topmuzikanten. Laat je je ook onderdompelen in hun klankwerelden?

Andries Boone is van jongs af aan bezig met volksmuziek en folk. Hij startte bij het traditionele balorkest Polka Galop, was daarna actief bij de folkrockband De Architecten Van De Toekomst en de traditionele volksmuziekgroep Limbrant. Al bijna 20 jaar staat Andries op de planken als muzikant bij verschillende gerenommeerde groepen, zangers en projecten. In 2001 was hij mede-oprichter van de filmisch-experimentele band 'The Ballroomquartet’. In 2011 richtte hij het mandolinekwartet 'MANdolinMAN' op. Sinds 2019 brengt Andries ook solo platen uit die heel folk geïnspireerd zijn.

Andries komt zijn derde soloalbum C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S voorstellen. Het is een muzikale dialoog tussen de akoestische en de elektrische mandoline op smaak gebracht met veel andere instrumenten zoals drums en synths, maar ook met veel folkinstrumenten zoals accordeon, viool, draailier en zelfs doedelzak. Andries liet zich vooral inspireren door "Wish you were here" van Pink Floyd en de plaat die Mike Oldfield in de jaren tachtig maakte met Maggy Reilly.

Andries Boone kijkt er naar uit om zijn nieuwe muziek met iedereen te delen. Je komt toch ook?
Voor deze cd-voorstelling komt hij in trio: hij brengt Ward Snauwaert en Ward Dhoore mee.

https://www.andriesboone.com/

----------------------------------------------------------

Erwan Menguy begon als bombardespeler maar zijn grote liefdes zijn de low whistle en de houten dwarsfluit. Dit bracht hem tot het rijke traditionele repertoire uit Bretagne en Ierland.
Erwan speelt in verschillende bezettingen en met dit kwartet bundelt hij zijn krachten met drie getalenteerde muzikanten met wie hij al vele jaren samenwerkt. Hij omringt zich met snaarinstrumenten, wat zorgt voor een zeer akoestisch karakter, zoals bluegrassbands of kamermuziekensembles.
Alle nummers zijn composities van Erwan Menguy, maar sluiten netjes aan bij de traditie. Met dit kwartet krijg je dan ook een representatief staaltje van Bretoense (dans)muziek.
De muzikanten houden zich aan een strikt danstempo, met frequente tempowisselingen, waardoor je als luisteraar/danser in een opwindende sfeer wordt ondergedompeld. Met fijnzinnige  en inventieve arrangementen creëren ze een eigen en zeer persoonlijke sound. Dit maakt hen tot een bijzonder intrigerende groep.

Welkom in Breizh, in de rijke Keltische traditie van Bretagne, maar ook in de hedendaagse Bretonse cultuur.

https://erwanmenguy.wixsite.com/erwan-menguy

Mét:

  • Erwan Menguy: houten fluit dwarsfluit
  • Erwan Berenguer: gitaar
  • Kevin Le Pennec: cister
  • Hugues Lasserre: contrabas

Dit concert is een fijne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.