CD-Voorstelling

Deze avond bijt Brisk de spits af van SneyrS, het snarenfestival van muziekclub 't Ey: dit kwartet van bij ons komt zijn nieuwe cd voorstellen!
Brisk is 1 brok energie van de eerste tot de laatste noot. Traditionals naast eigen composities, daverende reels en een intiem afscheidslied: deze band heeft het allemaal in huis.

Ze zijn een beetje kind aan huis in onze muziekclub. Hun eerste album “To an isle in the water” kwamen ze bij ons voorstellen. Deze cd gooide hoge ogen in zowel binnen- als buitenlandse pers. “Cosmopolitan European Celtic music played with vigour”, schrijft het Engelse magazine The Living Tradition. Het toonaangevende Songlines bekroont hun “admirable album” met een 4-sterren review.
Maar ook live weet BRISK al snel vele harten te veroveren, met een opgemerkt tv-debuut in het Canvas programma ‘De Ideale Wereld’ en passages op zowat alle grote folkfestivals van Vlaanderen (Festival Dranouter, Gooikoorts, Zilleghem Folk…).
Tijdens het Merodefestival werkten ze intensief samen en traden ze op met de Schotse concertinaspeler Mohsen Amini (Talisk) en de Engelse nachtegaal Kitty Macfarlane. Tamelijk onverwacht stonden ze vorig jaar opeens op het buitenpodium van Muziekclub 't Ey tijdens Dag van de Trage Weg.

De band draait in 2023 nog steeds op volle toeren mét een nieuw repertoire. Dit voorjaar waren ze hard aan het werk in Studio Trad voor de opnames van hun tweede album "BOOM BOOM!" Het viertal kan niet wachten om jullie het resultaat te laten horen!

Lively & quick, sharp & stimulating: let’s go BRISK!

Concert in 1 deel zonder pauze.

http://www.briskfolk.be/

Mét:

  • Gunnar Van Hove: houten dwarsfluit
  • Naomi Vercauteren: viool
  • Jeroen Knapen: gitaar en zang
  • Wim Moons: bodhrán en zang