Concert

De tweede dag van SneyrS, het snarenfestival van muziekclub 't Ey: deze avond toont de jonge Ierse muzikant Cathal Ó Curráin zijn kunnen.

De 25-jarige Cathal Ó Curráin is een multi-instrumentalist uit Donegal. Hij brengt de Ierse traditie mee op viool, banjo, bouzouki en zang. Cathal komt uit een typische Ierse zangersfamilie en leerde de stiel van zijn tantes en van de vele muzikanten uit de regio. Momenteel studeert hij muziek en Iers aan de Universiteit van Limerick.

Cathal trad al op jonge leeftijd op met An Crann Óg en reisde met verschillende bands naar Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en heel Europa. Zijn meest recente werk staat op albums met The High Seas, The Conifers, The Friel Sisters en Aoife Scott. Zijn debuutalbum Cosán Ceoil werd gelanceerd in 2022. Hiervoor mocht hij de award 'Beste doorbraak' van RTE Radio 1 Ierland ontvangen.

Met zijn zachte stem met het typisch Ierse timbre en oerdegelijk snarenspel zet hij heel sterke interpretaties neer van traditionele liederen.
Kom genieten van deze jonge Ierse beloftevolle muzikant die heel wat in zijn mars heeft!

Cathal komt samen met Marty Barry: gitarist en ook kind van de Ierse traditie (kleinzoon van Margaret Barry trouwens)...

https://www.facebook.com/cathalbanjo

Mét:

  • Cathal Ó Curráin: viool, banjo, bouzouki en zang
  • Marty Barry: gitaar