Droonwereld

Leyzing

We hebben nieuwe buren! Eén half jaar lang verhuist de Bib van Belsele naar de koer van Muziekclub ’t Ey. Het moment om zes maand lang (van november 2023 tot april 2024), iedere derde donderdag een lezing te organiseren in samenwerking met de Bib van Sint-Niklaas. Verrassend, maar met iedere keer één zekerheid: muziek zal nooit vér weg zijn. Onder de titel 'Leyzing' denken we je méér dan te kunnen boeien.

Leyzing#2
Droonwereld

Aëro-Sol brengt ‘Droonwereld’: een verrassende ontdekkingstocht langs de grondtonen van de populaire muziek uit onze contreien. Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen, het zijn doedelzakken en draailieren. Wie daarbij denkt aan Schotten en rokjes is eraan voor de moeite. Kom meer te weten over de traditionele bourdonmuziek uit de Lage Landen in deze voorstelling waar muziek en woord elkaar aanvullen.

Aëro-Sol zijn:

  • Dirk Van der Speeten: doedelzak, fluit, schalmei, draailier, bouzouki, zang, prestentatie
  • Johan Veeckman: doedelzak, barokmusette, fluit, presentatie

Het programma duurt één uur en is vooral geschikt voor wie de doedelzakwereld niet kent en met veel vragen opgezadeld zit.
Deze lezing wordt u aangeboden door Muziekclub 't Ey en de Bib van Sint-Niklaas.

Data van de volgende lezingen:
18/01/2024: Regen en Vuur
15/02/2024
21/03/2024
18/04/2024