Concert  |  Openlucht  |  Teyrrasfolk

Las Lloronas startte in de Brusselse straten als een tijdelijk en spontaan project tijdens de winter van 2017.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ‘t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) ontmoetten elkaar jaren eerder, met een gedeelde passie voor sociologie, activisme en kunst. Deze passie vertaalt en transformeert zich in muziek die hun ervaringen en 5 verschillende afkomsten weerspiegelt. Met de unieke combo van akoestische muziek en slam poetry brengen ze meertalige, harmonieuze en intieme feministische poëzie.

Geïnspireerd door muzikanten als Lhasa de Sela en Noname (rapper), reizen de drie stemmen door Spaanse folk- en hiphopritmes, klezmer en blues, ergens op het raakvlak tussen klaagzang, dagdroom en strijdkreet.

Stemmen, klarinet, gitaar, accordeon en ukelele delen een moment van krachtige kwetsbaarheid.
Vorig jaar kwam hun album S O A K E D uit. Begin februari waren ze te gast bij de Toots sessies van Radio 1.


Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.