Baleynbal  |  Openlucht  |  Gratis mits registratie

Hot Griselda / Belsele (Folk)Danst!

Een bal van Hot Griselda houdt het midden tussen een stomende Ierse sessie en een full-on rockshow. Multi-instrumentalist Toon van Mierlo en Uillean Piper Stijn van Beek zorgen samen voor een wervelwind aan opzwepende melodieën, nu eens gedragen door het harmonische samenspel van twee low whistles, dan weer opgetild door de genadeloze combinatie van bombarde en uilleann pipes. De ritmische ruggengraat van de groep wordt gevormd door het kraakheldere bouzouki spel en de diepe gitaar- en bodhran grooves van snarentovenaars Kaspar Laval en Jeroen Geerinck.

Al meer dan 10 jaar maakt de groep furore op folkpodia verspreid over heel Europa. Met haar karakteristieke en unieke geluid betovert ze elke danser die zijn kans op de dansvloer waagt. Of de zomer zich nog in zijn volle kracht aan ons zal tonen dit jaar weten we niet, maar één ding is zeker: al regent, waait en sneeuwt het, op de tonen van Hot Griselda heeft niemand het nog koud…

 

Stijn van Beek: Uileann Pipes, Low Whistle

Toon van Mierlo: Doedelzakken, bombarde, low whistle

Jeroen Geerinck: gitaar, bodhran

Kaspar Laval: Bouzouki

Deuren: 19:00

Start dansinitiatie Frisse Folk: 20:00

Start Baleynbal: 21:30

Einde: 23:00


Belsele (Folk)Danst! brengt op een laagdrempelige manier folkdansen bij het grote publiek.

Organisatie: Muziekclub ‘t Ey in samenwerking met www.frissefolk.be.

Met de steun van de stad Sint-Niklaas.Deze uitvoering gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.