Fiddlers on the Move

Concert

Voor de achtste keer presenteert Wouter Vandenabeele zijn Fiddlers on the Move vioolfestival. Met als uitvalsbasis Muziekcentrum De Centrale in Gent worden de steevast fantastische violisten uitgestuurd naar een heleboel kleinere muziekpodia. In onze muziekclub hebt u de kans om deze avond Bojan Cvetrežnik & Barja Drnovšek aan het werk te zien. Ze zijn beiden lid van de internationaal gewaardeerde Sloveense band 'Terrafolk' (BBC world music award).

Bojan was solist altviolist bij de Sloveense Nationale Opera en solist violist bij Cirque du Soleil. Hij werkte als docent klassieke altviool en kamermuziek aan het conservatorium in Maribor en als mentor voor jazzimprovisatie aan de muziekacademie in Ljubljana. Hij richtte vele internationaal gevestigde bands op zoals 'Terrafolk' en 'Symbolic Orchestra'.

Al reizend willen Bojan en Barja graag verschillende 'viooltalen' leren. Hun muziek is een zoektocht naar de raakpunten tussen die verschillende muziekwerelden.  Een goed contact met het live publiek, vooral in kleine zalen, is voor hen erg belangrijk.
Ze zijn tevens gedreven docenten die hun expertise wil delen. Daarom creëerden ze Godalkanje, een educatief platform voor traditionele en geïmproviseerde muziek waar ze studenten op hoog niveau viool leren spelen in verschillende stijlen. Als de 'Slovenian Fiddle Gang' gaven ze samen met hun studenten concerten in 6 Europese landen. Bojan en Barja geven regelmatig workshops op muziekscholen, festivals en conferenties in Slovenië en Europa.

Hun levensdoel is om de beste aspecten van vioolspel uit de klassieke, folk- en jazztradities samen te brengen. Dit doen ze op een uiterst virtuoze manier!

web:
    www.bojancvetreznik.com
    www.godalkanje.org
    www.terrafolk.org