Feest op de nieuw aangelegde koer!

Themadag

Een mooiere heropening van de nieuw aangelegde koer kan je je eygenlijk niet voorstellen: VELT Waasland bestaat 50 jaar en viert dit gouden jubileum in onze muziekclub. Samen met Muziekclub 't Ey biedt VELT Waasland een GRATIS programma voor heel het gezin, de muziek- én de groenliefhebber: mét kinderanimatie, Tingel-bier, ijsjes, foodtruck én concerten.

VELT Waasland was een pionier toen het in 1973 werd opgericht. Vijftig jaar later bestaat V.E.L.T. nog steeds en telt verspreid over het Waasland vele leden. VELT staat voor Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en promoot gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muzikaal programma:

Grupo Pimentón bestaat uit doorgewinterde muzikanten die, na omzwervingen in andere genres (klassiek, jazz, flamenco), zich met veel gretigheid verdiepen in de aanstekelijke  muziek uit Latijns-Amerika. Ze brengen soms romantische, maar vaak ook pittig swingende muziek, met naast het 'Buena Vista' repertoire, Braziliaanse samba's of Paraguayaanse polka's, ook wat eigen werk.
Pure Latin, vakkundig ge­ïmproviseerd doorheen het genre en alle subgenres. Een muzikale tocht door Latijns-Amerikaanse muziek: van son, guajira, bossa tot samba.

Mét:

  • Elise De Vliegher: zang & percussie
  • Philip Duerinck: gitaar
  • Carl Op de Beeck: tres cubano, cuatro puertorriqueño & gitaar
  • Luis Lopez Vega: contrabas
  • Geert Simoen: percussie

-------------------------------------------
Archie and the Purple Dogs brengen Low Rock muziek met blues en jazz invloeden, met een repertoire vol eigen werk en covers die niet elke dag op de radio komen. De groep heeft zijn bakermat in het Leuvense en wordt versterkt met een Wase fluitiste en zangeres. Volgens sommigen lijkt hun sound op die van Morphine, waarschijnlijk omwille van de bezetting, geen gitaren... Gestart in november 2020, en dus met de nodige onderbrekingen vanwege het C-beestje, zijn ze nu volledig klaar om met plezier op te treden.

Mét:

  • Hans OpdeBeeck: sax
  • Els Weemaes: fluit & zang
  • Paul Breedstraet: bas
  • Karthik Jagannathan: drums


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tijdschema:

14u00  -  18u00       kinderanimatie
15u00                       woordje schepen Filip Baeyens
15u10  -  16u40       optreden Archie & the Purple Dogs
17u00  -  17u45       optreden Grupo Pimentón
16u00                       ijskar
16u00  -  19u00       foodtruck
18u15  -  19u00       optreden Grupo Pimentón