Dubbelconcert

Kom je opnieuw proeven van een dubbelconcert? Bliet brengt bruisende liedjes met een swingende groove en Bart Praet komt zijn solo-cd voorstellen.   

Bliet brengt folksongs van bij ons met sterke vrouwen in de hoofdrol. Liedjes met liefde voor samenzang en groove, afgewisseld met instrumentale tunes. Alles verfijnd en vol goesting gebracht!
Bezielster Josefien Vercruysse (zang, dwarsfluit) laat zich bijstaan ​​​​door 2 straffe madammen: Laura Cortese (viool, zang) en Elke De Meester (accordeon, zang). Ze worden ondersteund door de bas van Wouter Berlaen en de gitaar Jan Debrabandere. Stuk voor stuk topmuzikanten met een hoop ervaring.
De band debuteerde op het Fielfestival in de zomer van 2022 en dit smaakte naar meer. Het is Josefiens ultieme bijdrage aan haar 'oma Bliet', een eigenzinnige en verdeelde, maar vooral leuke oma.
Bliet staat voor energiek en bruisend samenspel, maar laat ook plaats voor onderliggende en helder klinkende momenten. Verfeynde folk vol goesting gebracht.

Mét:

  • Josefien Vercruysse: zang en dwarsfluit
  • Elke De Meester: accordeon en zang
  • Laura Cortese: viool en zang
  • Wouter Berlaen: bas
  • Jan Debrabandere: gitaar


------------------------------------------------------------------
Het nieuwe soloproject van Bart Praet, kreeg de naam "Dawn".  De snaren van de mandola staan centraal... Ze worden begeleid door de emotionele klank van duduk en klavier.
Elk instrument wordt door een looping station gehaald en er worden enkele effecten aan toegevoegd. Zo worden muzikale lijnen verweven tot een eenheid. Soms is het geluid ingetogen en zacht, soms is het sprankelend en uitbundig.
Op het menu staat totaal nieuwe folkmuziek, met pittige invloeden uit andere genres.
Het resultaat is eigentijdse folk, gebaseerd op traditie en ervaringen met en invloeden van andere bands.

https://bartpraet.be