Concert  |  Baleynbal

Nisia is ontstaan uit de ontmoeting tussen twee zeer verschillende muzikale werelden: traditionele muziek van Zuid-Italië en Europese jazz/folk. Uit deze ontmoeting ontstond een repertoire dat rijk is aan emotie, humor, passie en vreugde.

Geïnspireerd door de oude muzikale en ritmische tradities van regio's als Sicilië, Calabrië en Campanië, herinterpreteren, componeren, fuseren en creëren percussioniste en zangeres Emanuela Lodato en de Belgische contrabassist Vincent Noiret hun stijl. Het duo wordt ondersteund door de getalenteerde Belgische accordeonist Jonathan De Neck, die een folkachtergrond heeft en zeer rijk en creatief is in zijn manier van begeleiden en "grooven".

Slaapliedjes, ballades, liederen over werk, strijd, rouw, liefde, feest, dansmelodieën gezongen op het levendige ritme van tarantella's: dit alles vormt hun repertoire en hun zoektocht. Een zoektocht die vooral gericht is op een beter begrip van zichzelf en van de ander: waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Kunnen we muziek gebruiken om de taalkundige en culturele barrières te overwinnen die onze samenleving vandaag de dag onderdrukken?

Kom dit beleven: geweldige arrangementen, magnifiek, gedreven samenspel, en naast de energieke dansmuziek ook een onderlaag van melancholie!

https://www.nisiamusica.com

Mét:

  • Emanuela Lodato: zang, raamtrommels, mondharp
  • Vincent Noiret: contrabas, chitarra battente, zang
  • Jonathan De Neck: diatonisch accordeon, zang