Dubbelconcert

De derde dag van SneyrS, het snarenfestival van muziekclub 't Ey. Deze avond serveren we u 3 topmuzikanten, allen meesters op hun instrument. Wat hebben gitaar, qanun en cello gemeen? Kom het ontdekken op dit dubbelconcert...

Florian De Schepper is een ware DADGAD-meester. In 2016 studeerde hij af als master in de klassieke gitaar en pedagogie aan het conservatorium in Gent. Hij onderrichtte zichzelf in jazzharmonie en jazzgitaar en volgde later lessen. Ook de liefde voor manouchegitaar bleef niet langer uit. Hij richtte het Jazz/Manouche kwintet 'Les Bandits de Belleville' op. Verder is hij artistiek actief met de groepen Tenorin, Duo De Schepper-Sanczuk, Broes, Les Bandits de Belleville, Zigo en Stompin' Caravan. Florian trad met zijn verschillende folk & jazz projecten reeds in meer dan 15 verschillende landen op en gaf masterclasses in Madrid en Milaan. Hij doceert op dit ogenblik gitaar aan de muziekacademie in Gent en richtte sinds een jaar zijn eigen boekingskantoor "Bogus Bookings" op.

https://www.facebook.com/florian.deschepper.1

--------------------------------------------

Osama Abdulrasol & Lode Vercampt zijn al jaren muzikale broeders. Wanneer ze als duo samen spelen, wordt pas echt duidelijk hoezeer ze beiden meesters zijn op hun instrument. Het resultaat is een muzikaal schilderij van intimiteit en emotie, kleurrijk en divers, met hier en daar een vleugje absurditeit, net als de muzikanten zelf.

Osama Abdulrasol is geen onbekende in onze muziekclub. Hij verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Hij toerde de wereld rond met ronkende namen. Zijn melodieën vormen dan ook een brug tussen Oost en West. Osama’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld.

Lode Vercampt balanceert tussen klassieke muziek en vrije improvisatie. Hij speelt momenteel met verschillende formaties in binnen- en buitenland. Zijn meesterlijke techniek weerhoudt hem niet (integendeel zelfs) avontuurlijke paden op te zoeken op zijn cello. Dat maakt zijn stijl juist zo divers. Lode houdt ervan de virtuoze en muzikale grenzen van zijn instrument op te zoeken en tovert steeds weer nieuwe kleuren en emoties tevoorschijn.

http://osart.be/duo/index.html

Mét:

  • Osama Abdulrasol: qanun, composities
  • Lode Vercampt: cello