Concert  |  CD-Voorstelling  |  Dubbelconcert

De 4de en laatste dag van SneyrS, het snarenfestival van muziekclub 't Ey. Kom deze namiddag 'de schat van DADGAD-gitaar' ontdekken: Jeroen Knapen komt naar buiten met zijn eerste solomateriaal & DADGAD-meester Gilles Le Bigot komt zijn nieuwe cd "Bale" voorstellen. Laat je betoveren door virtuoos gitaarspel!

Gilles Le Bigot is een internationaal gerespecteerde gitarist en componist die bekend staat om zijn ongeëvenaarde fingerpicking-techniek en meeslepende muzikaliteit. Met een carrière die meer dan drie decennia omspant, heeft hij de wereld veroverd met zijn unieke muzikale visie en virtuositeit.
Geboren in Bretagne, werd Gilles Le Bigot al op jonge leeftijd verliefd op de gitaar. Hij omarmde de rijke muzikale tradities van zijn geboorteland en begon al snel zijn eigen unieke stijl te ontwikkelen. Zijn muziek combineert Keltische invloeden met elementen uit de wereldmuziek, wat resulteert in een betoverende klankwereld die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt.
Gilles Le Bigot heeft samengewerkt met gerenommeerde muzikanten over de hele wereld en heeft opgetreden op prestigieuze podia en festivals en nu natuurlijk in onze muziekclub.

Laat je meevoeren op een muzikale reis vol emotie, passie en meesterlijk vakmanschap. Mis deze unieke gelegenheid niet om één van de meest getalenteerde gitaristen van onze tijd te zien schitteren!

http://www.gilleslebigot.com

--------------------------------------------

Jeroen Knapen is één van de toonaangevende dadgad-gitaristen in Vlaanderen. In het afgelopen decennium werkte hij als muzikant in verschillende groepen en projecten aan een 15-tal studio albums, waarvan er meerdere hoge ogen gooiden in binnen- en buitenlandse pers.
Daarnaast speelde hij tal van concerten in België en Nederland maar evengoed stond hij op het podium in o.a. Portugal, Canada, Estland en Zwitserland. Hij deed ervaring op en deelde het podium met vooraanstaande internationale muzikanten zoals Mia Marine, Mohsen Amini, Wouter Vandenabeele en Bruno Letron.

Na al die ervaringen is de tijd rijp en komt hij naar buiten met zijn eerste solomateriaal. Verwacht je aan fonkelnieuwe composities, maar ook traditioneel 18e eeuws repertoire passeert de revue. De kracht van de melodie komt hierbij op de eerste plaats.
Geïnspireerd door grootheden uit de Keltische gitaarwereld, creëert hij zijn eigen lyrische stijl, met een open sound. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je wordt meegevoerd door deze unieke klanken, maar bovenal: even loskoppelen en genieten!

https://www.facebook.com/jeroen.knapen