Concert
Johannes Geworkian-Hellman (draailier) en LarsEmil Öjeberget (accordion) liepen school op de gerenommeerde Royal Swedish College of Music en de Sibelius Academy. Sinds 2011 vormen ze zondermeer een symbiotisch duo dat hun instrumenten haast volledig in elkaar weet te verstrengelen. De muziek van Symbio wordt omschreven als muzikale storytelling, verteld door oprechte vertellers door middel van stijgende melodieën, rijke soundscapes, onweerstaanbare grooves en fijn afgestemde muzikale communicatie. Er zijn referenties naar traditie, veel improvisaties, maar ook invloeden uit jazz en pop.

Symbio wordt beschouwd als een van de meest prominente nieuwe bands uit de Zweedse Folk & World muziekscene. Met hun sterke podiumprésence, originele composities en een magisch samenspel van draailier en accordeon is het duo een fenomeen geworden in de progressieve folk & wereldmuziek scene.

Sluit je ogen en betreed de betoverende wereld van Symbio: een geluidsschilderij waarin hartverwarmende melodieën, dromerige soundscapes en hypnotiserende beats u meevoeren. Een aanrader voor wie van ontdekkingen houdt!


Mét:
  • Johannes Geworkian Hellman: draailier
  • LarsEmil Öjeberget: accordeon, kickbox

Dit concert is een fijne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.